Vi går mot gröna tider

April i din trädgård

Nu passar det bra att börja vårstäda försiktigt och att gödsla rabatter och gräs. Klipp ner perenner och rensa redan nu bort ogräs som redan kommit upp. Sedan är det viktigt att återföra de mullämnen du tagit bort genom at jordförbättra med kossa, kompost och flis.
Beskär äpple och päron och kör alla grenarna i kompostkvarn - de blir perfekt jordförbättring i vår lerjord här i Älvsjö.
Lövmotionera med de löv som finns kvar och lägg dem i komposten för att nästa år vi d den här tiden få fin jord.

Lite om kompost
Strävar du efter en hållbar livsstil så ska det du klipper och rensar bort ska i största mån stanna i din trädgård som kompost, flis eller mineralgödsel.
Jag har två komposter. En varmkompost där vi slänger allt grönsaksrens och övriga matvaror som är över (även tulpaner, apelsinskal, smulade äggskal, bananskal, kaffesump och rens från kött med mera. Det är viktigt att en sådan här kompost är skadedjurssäker.

Sedan har jag dessutom en trädgårdskompost med tre fack. Där lägger vi ogräsrens (dock ej rotogräs som kirskål och inte blommande maskrosor), grästovor, löv och gräsklipp. Ibland även en del kvistar som klippts i småbitar. Tre fack  – tänk så här:

en lägger du i
en vilar (ett år)
en tar du jord från (klar)

Glöm inte av att njuta av att ljuset är tillbaka också!
Vårhälsningar Karåla Trädgårdsmästare